Krijg de controle terug over je leven

Er gebeuren zoveel dingen tegelijk. 

Je hebt het gevoel dat het leven je overkomt en dat jij de controle even kwijt bent. Hierdoor slaap je slecht en heb je niet het voel jezelf meer te zijn. Je voelt dat je tekort schiet en dat vind je vreselijk. Je bent opzoek naar overzicht, duidelijkheid en grip.

Hoe krijg je de controle over je leven terug?

Creëer rust in je planning want plannen is controle krijgen. Het leven lijkt chaotisch maar vaak willen we te veel gedaan krijgen in een te korte tijd. Volg deze tips voor een stressvrij leven, om meer rust te krijgen en efficiënter te plannen.

Energievreters. Onze week zit er vol mee! Energievreters zijn acties of activiteiten die je energie kosten maar niks opleveren. Daardoor daalt je energielevel en ga jij je futloos en lusteloos voelen. Vraag jezelf af: Wat kost mij energie? Schrijf deze op. Welke kan je er direct schrappen? En welke kan je minimaliseren?

Leer loslaten. Er zijn dingen waar je geen invloed op hebt. Je kunt ze simpelweg niet veranderen. Erover piekeren of er te lang bij stilstaan gaat jou niet verder helpen. Sterker nog het kost je alleen maar energie. Herken je de energievreter? Stel jezelf de vraag: Waar kan ik wel invloed op uitoefenen? Op deze manier creëer je een proactieve houding en steek je tijd en energie in de zaken die je wel kunt veranderen.

Waar heb je geen invloed op?  En wat je kan ondanks dit probleem, doen om je stemming een beetje te verbeteren? Ik heb het hier over de energiegevers. Dat zijn de acties of activiteiten die je energie geven. Het is ontzettend belangrijk om te kijken naar wat jouw energie geeft want deze laden je weer op en geven je een goed gevoel. Het helpt je om te ontspannen en te genieten.

Vind je het fijner om samen te kijken hoe jij weer de controle krijgt over je leven? Pan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dan gaan we samen kijken hoe jij weer optimaal kan genieten van je vrije tijd ,werk en gezin.